February 25, 2024

Waarom word alles een discussie met een (verborgen) narcist? Omdat de narcist aan “dubbele binding” doet. Alles wat je doet en zegt zal door de narcist tegenstrijdig worden terug gekaatst.

Hoe lijden narcisten.

Narcisten kunnen inderdaad lijden, maar het lijden dat ze ervaren kan anders zijn dan dat van mensen met andere persoonlijkheidsstoornissen of psychische aandoeningen. Hier zijn enkele manieren waarop narcisten kunnen lijden:

  1. Emotioneel leegte: Ondanks hun externe zelfverzekerdheid en arrogantie, kunnen narcisten diep van binnen een gevoel van leegte ervaren. Ze hebben moeite om echte en diepgaande emotionele verbindingen met anderen aan te gaan, wat leidt tot een gevoel van eenzaamheid en leegte.
  2. Angst voor afwijzing: Hoewel narcisten vaak zelfverzekerd overkomen, zijn ze diep van binnen angstig voor afwijzing of kritiek. Ze hechten veel waarde aan externe waardering en kunnen zeer gevoelig zijn voor negatieve feedback of het idee dat ze niet bewonderd worden.
  3. Identiteitscrisis: Sommige narcisten kunnen een innerlijke strijd ervaren met betrekking tot hun identiteit. Ze hebben moeite om een ​​stabiel en coherent zelfbeeld te ontwikkelen, wat leidt tot gevoelens van verwarring en innerlijke onrust.
  4. Interpersoonlijke problemen: Narcisten ervaren problemen in hun relaties en interacties met anderen vanwege hun manipulatieve en egocentrische gedrag. Ze hebben conflicten in hun familie-, werk- en sociale relaties als gevolg van hun gebrek aan empathie en manipulatieve en controlerende gedrag.
  5. Ontkenning van eigen problemen: Een ander aspect van het lijden van narcisten is dat ze moeite hebben om hun eigen problemen onder ogen te zien. Ze reageren defensief op kritiek of feedback die wijst op hun narcistische gedrag, waardoor het moeilijk wordt om hulp te zoeken of aan zelfreflectie te doen. Dit verlengt en verdiept het lijden.

Narcisten richten je af, zoals je een hond africht. Dit verschijnsel heet operante conditionering. Ieder mens heeft namelijk zijn zwakheden of weet bepaalde dingen niet, en precies daarvan maakt de manipulator gebruik. Eigenlijk zoals een goochelaar dat doet.

Het kan dus helpen om die (goochel)trucjes te leren doorzien. Dat is nog best een hele kluif. Het gaat vaak heel subtiel. Wat je ook doet, JIJ doet het altijd fout. Dit wordt door narcisten op bijna alle situaties toegepast. Vaak heb je het niet in de gaten totdat je bij jezelf een enorme onzekerheid voelt opkomen indien je weer met zo’n soort vraagstelling te maken gaat krijgen.

Waarom verandert een narcist telkens van andere gedachten?

Zij passen die aan al naar gelang de situatie. Er was nooit een mening, slechts een uitspraak om iets te krijgen. Beloftes en uitspraken zijn enkel woorden, een tool om iets te bereiken verder betekenen ze niets. Zodra de wens is vervuld zijn zij de woorden al vergeten. Je kunt een narcist niet helpen en zeker niet genezen, zelfs de best psychiaters kunnen dat niet. YouTube d’r. Phil maar eens over narcisme.

Je kunt alleen maar jezelf redden door afstand te nemen van een narcist.

Het is jammer dat er nog heel veel mensen zijn die niet weten hoe gevaarlijk een narcist kan zijn.

Ver uit de buurt blijven is de beste optie.

Alert.

De heftige ruzies tussen narcist en codependent verklaard.

Wat doet het met de geest: Angst, afhankelijk.., geen zelfvertrouwen.. “gek” worden in hoofd..omdat je nergens een vinger op kan leggen. Vergeetachtig, met pleasen. Altijd aanpassen aan de ander zijn humeur. Jezelf de “schuld” geven van de problemen. Waakzaam, “groeien” + “blij zijn” van een compliment of knuffel (eventjes). Jezelf wegcijferen voor de ander “Leven” voor de ander. Zelf geen grenzen aangeven. Angst om wat verkeerds te doen of te zeggen.

Over narcistische gedragingen herkennen, erkennen en hoe ermee om te gaan. Ook deel ik eigen ervaringen.

Verantwoordelijkheid nemen ontbreekt.

Een open hart hebben vergt dan ook moed. Grote moed. Narcisme is meestal niet direct zichtbaar, de manipulatie is vaak subtiel, geraffineerd en deels onderbewust. Toen hij zich bedreigd voelde door de spiegel hij zich tegen mij keerde en ik van mijn voetstuk viel. En dan nog moest ik de relatie uitmaken. Dat deed hij niet… ook echt pijnlijk .

Onuitstaanbaar, voor een toegewijde partner(in), het leven met een narcist moet je opgeven, wanneer je begint te merken dat het ten koste gaat van je gevoel voor eigenwaarde. Verbreek de relatie en vind jezelf terug. Alle andere antwoorden op deze vraag zijn misleidend: Stop er mee!

Waarom valt er met een narcist niet te praten?

Gaslighting! Dat betekent alles omkeren en de ander aan zichzelf laten twijfelen. Ze pareren een vraag vaak met “ja maar JIJ”.. en ze zijn weg van het onderwerp en jij bent je aan het verdedigen, voor je er erg in hebt.. NPS Zijn daar zo goed in! Het is nooit hun schuld dus er valt nooit tot een overeenkomst te komen. Soms beloven ze dingen. Om van het gezeik af te zijn. Ze houden zich zeer zelden aan beloftes, afspraken of compromis. Hoe graag wij ook willen omdat we een glimp van liefigheid hebben opgevangen, zij zijn niet in staat lief te hebben.

STRAFRECHT: Artikel 285b Sr. Inbreuk persoonlijke levenssfeer (vrees aanjagen): Hij, die wederrechtelijk stelselmatig opzettelijk inbreuk maakt op eens anders persoonlijke levenssfeer met het oogmerk die ander te dwingen iets te doen, niet te doen of te dulden dan wel vrees aan te jagen wordt, als schuldig aan belaging, gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of een geldboete van de vierde categorie.

Artikel 365 Sr. En Art 284 Sr Dwang: De ambtenaar/privé-persoon die door misbruik van gezag iemand dwingt iets te doen, niet te doen of te dulden, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete of geldboete van de vierde categorie (Ambtelijk: Art 365 Sr. / privé-persoon: Art 284 Sr.)

Waarom hebben narcisten altijd meelopers?

Omdat narcisten vaak een geweldig charisma hebben. Ze zijn charmant, attent, doen geinteresseerd, hebben een luisterend oor en ga zo maar door. Dat gedeelte is voor de buitenwereld. 

Het duurt soms jaren voordat vrienden hier doorheen prikken. Het duurt ook soms jaren voordat de partner hier doorheen prikt. Wie wil er nu niet meelopen met zo’n charmant persoon of tot zijn vriendenkring behoren? En wie wil er nu niet zijn partner zijn?

Een lot uit de loterij! Helaas, allemaal schone schijn. (In plaats van hij kun je ook zij lezen).

Houden elkaar in de ban. Kan een relatie tussen 2 narcisten stand houden? En hoe zit dat tussen 2 co-dependents? Naar mijn idee niet. Een narcist denkt namelijk enkel aan zichzelf en is niet in staat om van iemand te houden. Een codependent verlangt naar bevestiging etc en een narcist haalt je naar beneden, en is denigrerend etc, dus dat lijkt mij geen match. 2 codependents samen in een relatie lijkt mij ook geen match. Beiden zullen ze bevestiging willen dus dan moeten ze dat ook veelvuldig kunnen geven ipv het enkel willen krijgen. Overigens zou ik niemand een relatie adviseren met een narcist. 

Hoe lijden narcisten?

Narcisten kunnen inderdaad lijden, maar het lijden dat ze ervaren kan anders zijn dan dat van mensen met andere persoonlijkheidsstoornissen of psychische aandoeningen. Hier zijn enkele manieren waarop narcisten kunnen lijden: Emotioneel leegte: Ondanks hun externe zelfverzekerdheid en arrogantie, kunnen narcisten diep van binnen een gevoel van leegte ervaren. Ze hebben moeite om echte en diepgaande emotionele verbindingen met anderen aan te gaan, wat leidt tot een gevoel van eenzaamheid en leegte.

Angst voor afwijzing: Hoewel narcisten vaak zelfverzekerd overkomen, zijn ze diep van binnen angstig voor afwijzing of kritiek. Ze hechten veel waarde aan externe waardering en kunnen zeer gevoelig zijn voor negatieve feedback of het idee dat ze niet bewonderd worden.

Identiteitscrisis: Sommige narcisten kunnen een innerlijke strijd ervaren met betrekking tot hun identiteit. Ze hebben moeite om een stabiel en coherent zelfbeeld te ontwikkelen, wat leidt tot gevoelens van verwarring en innerlijke onrust.

Interpersoonlijke problemen: Narcisten ervaren problemen in hun relaties en interacties met anderen vanwege hun manipulatieve en egocentrische gedrag. Ze hebben conflicten in hun familie-, werk- en sociale relaties als gevolg van hun gebrek aan empathie en manipulatieve en controlerende gedrag.

Ontkenning van eigen problemen: Een ander aspect van het lijden van narcisten is dat ze moeite hebben om hun eigen problemen onder ogen te zien. Ze reageren defensief op kritiek of feedback die wijst op hun narcistische gedrag, waardoor het moeilijk wordt om hulp te zoeken of aan zelfreflectie te doen. Dit verlengt en verdiept het lijden.

Welke psychische schade kunnen narcisten aanrichten?

Lichaam is vergankelijk maar je gedragingen worden over gekopieerd van het ene lichaam naar het andere en blijven staan, goed karma hebben ingelost en de balans te herstellen in dit leven.

Het kan zijn dat het niet voor iedereen resoneert en dat geeft ook niet. Haal er uit wat van toepassing is voor jou. Vrijheid is een gevoel van “ZIJN”.

Hier zijn enkele effecten van het omgaan met narcisten:

Emotionele schade: Narcisten hebben vaak een gebrek aan empathie en kunnen anderen manipuleren en kwetsen om hun eigen behoeften en verlangens te bevredigen. Ze kunnen gebruikmaken van emotionele manipulatie, vernedering, kritiek en schuldgevoel om controle over anderen te krijgen. Hierdoor kun je gaan twijfelen aan je gevoelens en ze gaan wantrouwen.

Lage zelfwaarde: Doordat narcisten anderen constant naar beneden halen om zichzelf beter te voelen, kunnen slachtoffers van narcistisch misbruik hun eigen zelfbeeld aantasten. Ze kunnen geloven dat ze waardeloos of ontoereikend zijn.

Angst en stress: Leven met een narcist kan een voortdurende bron van stress en angst zijn. De constante zorg om aan de verwachtingen van de narcist te voldoen, angst voor afwijzing, en het voortdurend moeten navigeren door emotionele mijnenvelden kunnen leiden tot angststoornissen en chronische stress. Verlies van eigen identiteit: Narcisten proberen vaak anderen te domineren en te controleren. Slachtoffers kunnen hun eigen identiteit verliezen doordat ze voortdurend proberen te voldoen aan de wensen en eisen van de narcist.

Depressie: Het constante emotionele misbruik en de manipulatie kunnen leiden tot depressie bij slachtoffers van narcisten. Het gevoel van machteloosheid en hopeloosheid kan ernstige gevolgen hebben voor de mentale gezondheid.

Isolatie: Narcisten isoleren vaak hun slachtoffers van vrienden en familie om volledige controle over hen te krijgen. Dit isolement kan leiden tot gevoelens van eenzaamheid en een gebrek aan sociale steun. Zie hieronder als de directeur uit zijn slof schiet en welke taal je op je af krijgt als medewerker.

Posttraumatische stressstoornis (PTSS): In ernstige gevallen van narcistisch misbruik kan het slachtoffer symptomen van posttraumatische stressstoornis ontwikkelen, zoals flashbacks, nachtmerries, en intense angsten.

Ook kan er (ernstige) lichamelijke schade optreden in de vorm van chronische ziekten en aandoeningen. Leven onder constante stress is zeer schadelijk voor het lichaam, en deze fysieke schade heeft ook weer psychisch effect doordat iemand voortdurend uitgeput is en fysiek gehandicapt is.

Bij mij duurde het 32 jaar voordat het kwartje viel en ik bevestiging kreeg dat het dus niet aan mij lag, dat ik niet gek was of onhandelbaar en dit verdiende. Ik ben geen narcist, ik heb het me vaak genoeg afgevraagd, geloof me, ik ben (bijna te) empatisch, ik kan me in een ander verplaatsen, mezelf op de tweede plaats zetten en verantwoordelijkheid nemen voor en leren van mijn fouten. Ik ben er redelijk normaal uit gekomen al zeg ik het zelf maar er kunnen grote gevolgen zijn op de lange termijn van een dergelijke opvoeding, wat je niet direct aan narcisme zou linken. Denk aan stress, laag zelfbeeld, bindingsangst, depressie en ga maar door. Er zijn tal van copingsmechanismes, zoals dissociatie, conflictvermijdend gedrag, eeuwig wantrouwen, waarbij het ontwikkelen van narcisme een van de meest extreme is.

Narcisme is meestal niet direct zichtbaar, de manipulatie is vaak subtiel, geraffineerd en deels onderbewust. Ondanks het onderbuikgevoel, dat er “iets” niet klopt zonder het echt uit te kunnen leggen, duurt vaak jaren voordat een kind erachter komt dat een of beide ouders narcisten zijn, sommige kinderen zien dit zelfs hun hele leven niet.

 THE OPPOSITE OF FEAR IS LOVE…

Waarom projecteert een narcist? Wat is zijn bedoeling daarmee? Een door zelfbehoud gemotiveerde overreactie. Projecteren is een typisch gedragspatroon van een narcist in de aanval: “Ik ben het niet, jij bent het”. Narcisten worden woedend wanneer men de minste twijfel uit over hun grandiositeit. Je wordt hun vijand en als zodanig aangevallen. Dit is geen strategie, maar een primitieve reactie: Vanwege de pathologische woede, wordt de werkelijkheid verdraaid, om het ego in stand te houden. Narcisten zijn goed in observeren en in manipuleren, maar zodra de typische narcistische woede inzet, is het rationele intellect uitgeschakeld. Een net zo pathologisch bijverschijnsel van narcistische projectie is dat de projectie waarheid wordt, en als die voor de narcist waar is, wordt dat dus ook waar voor diegene waarop geprojecteerd wordt. Dit verklaart dan ook het gebrek aan zelfvertrouwen en de schuldgevoelens die zich op den duur bij partners van narcisten ontwikkelen.

Ben jij klaar met de narcist? Snap jij nu wat narcisme is? Wat is de ontmaskering waard voor jou? En hoe voelt het dat je geblokkeerd bent? Toen mijn verstand narcisme langzaamaan (echt?) begon te begrijpen (ik durf dat inmiddels voorzichtig te zeggen) wist ik dat mijn liefde voor de narcist verspilde energie was. Als ik nog iets tegen hem zeg doe ik dat niet voor hem, of om hem op zijn plek te zetten of te ontmaskeren, maar om de stof die hij wil laten doen opwaaien te laten liggen. Onze kinderen hebben daar namelijk ook last van. Hij is geen ‘onderwerp’ om nog mee bezig te zijn.

Als het leven of de liefde pijn doen, kan een deel van ons zich willen afsluiten. Het kan gerechtvaardigd lijken. Het kan zinvol zijn… Maar tegen welke prijs?

Hoewel we altijd rekening moeten houden met ons verdriet en hartzeer, hoeven ze niet onze constante metgezellen te blijven. Ze hoeven onze harten niet te sluiten. Wij hoeven de sleutel niet weg te gooien. Zovelen die ik ontmoet in ons werk samen, realiseren zich niet op hoeveel manieren ze zich feitelijk hebben afgesloten voor en forten hebben gebouwd tegen de liefde waarnaar ze op zoek zijn. Het gebeurt langzaam en we realiseren ons vaak niet hoe hoog onze muren zijn geworden. Toch maakt leven met een open hart het verschil tussen geluk en voortdurende teleurstelling. Het maakt het verschil tussen verbinding en eenzaamheid, tussen verveling en passie. Begrijpen waarom liefde pijn doet, en toch ook het veilig voelen om echte liefde toe te laten, is belangrijk.

Narcisme is niet zomaar een dingetje. Nee, het gaat over een ingewikkelde en diepgaande dynamiek.

Het ego van de narcist is eigenlijk te prominent aanwezig en de rest lijkt achtergebleven in de tijd. Hij of zij heeft behoefte aan meer zijn dan slechts dat ego, maar in wezen begrijpt hij/zij niet dat juist dat ego in de weg staat. Het is een afgesloten individu , afgesloten van de werkelijkheid en afgesloten van emotie’s , doorgaans iemand die ook echt vast zit in de tijd op b.v.b jeugdtrauma’s. Stel dus in het geval van de narcist een narcist eigenlijk als kind altijd onderdrukt is geweest dan gaat de behoefte om dat te doen ook groter zijn bij een narcist. Hij of zij beseft niet dat hij dat doet eigenlijk.

Onbewust gebeurt dat. naderhand als je hem of haar op de vingers tikt hierover zal hij of zij dat ontkennen. Zoals een kleinkind het liegen niet afgeleerd heeft dus.

Is jezelf bevrijden van schaamte en schuld, oude pijnen vinden en bevrijden en voluit vanuit je essentie durven leven. Jezelf durven laten zien en uiten zoals je bent. Expressie geven aan je diepste wezen, je kracht én je kwetsbaarheid, je humor, je angst, je levenslust en je donkere kanten.

We krijgen de kans om patronen verbonden met relaties en verbindingen die je schade toebrengen te doorzien, helen en te transformeren zijn zo intens en de oude ego-patronen kunnen heftig opspelen, maar ook wat je er aan kan doen  heel veel liefde en kracht voor deze transitie naar Eenheid…

Strijd

Mensen zijn pittig en om het minste of geringste is er strijd. Misschien merk je zelf ook wel dat je sinds een paar weken plotseling (vaak zonder aanleiding) ineens chagrijnig bent of buiten proportioneel boos wordt. Of je ontmoet dit in het verkeer of in contacten met mensen om je heen. Of misschien kom je agressie tegen als iemand een doel heeft en dit gedwarsboomd wordt door jou. Deze krachten kunnen ook omslaan in plotseling verdriet waarom het je maar niet lukt om je doel te bereiken of waarom het allemaal zo tegen zit en het leven en de mensen om je heen je niet lijken te steunen in deze astrologische stand zorgt er ook voor dat mensen het zat zijn en plotseling in actie komen, zoals we hebben gezien bij de verkiezingen.

Diepste onbewuste heling

We nemen een duik de diepte in naar de onbewuste schadelijke patronen die ten grondslag liggen aan het leven. De diepe transformaties zijn verbonden en geven inzicht in misplaatste dienstbaarheid en bijvoorbeeld te hard werken, verbindingen die je schaden of juist optillen. Maar ook ten diepste zuiver zijn naar jezelf en in verbinding met de ander. En het gaat zo diep, dat ook het oplossen van oude karmische patronen en belemmeringen een grote rol speelt in de heling deze maand.

We zijn als collectief op een punt gekomen waarop heel duidelijk wordt dat de leefomstandigheden destructief zijn en we vastzitten in een loop van een slopende herhaling.  Door het openen van de poort tijdens de eclipsen van oktober 2023 kunnen we nu ook helemaal uit de Matrix stappen en dit achter ons laten.

Wat 2024 ons brengt en ons te vertellen heeft. 

Het komende jaar roept tegen je: ‘Kom thuis in je werkelijke zijn’. 

2024 is het jaar waarbij het draait om je innerlijk midden. Je innerlijk midden is het centrum waar je evenwicht ervaart en van waaruit je evenwicht uitzendt.

Een deel van de wereld staat in brand. Deze situatie plaatst ons allemaal voor de noodzaak van het uitvoeren van fundamentele veranderingen. De aanhoudende hogere intensiteit van de kosmische energieën is de uitnodiging om met creatieve oplossingen te komen.

Je potentieel is bedoeld om te worden geleefd. Wanneer je het aandurft om het onbekende tegemoet te treden, kom je als vanzelf met nieuwe ideeën. Weet dat uit jouw ideeën ongekende mogelijkheden kunnen ontstaan. Zodra je deze ideeën met open hart kunt ontvangen en tot verwezenlijking brengt, draag je bij aan een samenleving waar de liefde voor iedereen en het in evenwicht zijn met de natuur, centraal staan.

Leren herkennen of je in een ongezonde of zelfs gewelddadige relatie zit?

Gaslighting is een vorm van verborgen narcisme en een geniepige vorm van emotionele manipulatie. Je kunt dit boek als een gids gebruiken om verwarrende, moeilijke en pijnlijke gaslightrelaties te onderzoeken en op te lossen, om je zelfbesef en je eigen realiteit terug te krijgen. Helen van een kwetsende, gewelddadige relatie is niet eenvoudig.

Je vindt hier alle informatie en context die je nodig hebt om je eigen helingsproces te kunnen begrijpen en eraan te kunnen werken, met al je moed, al je inzicht en je beste intenties.

Ze doen dit heel clever met seintjes en kondigde dit in 2019 zelf al aan op de voorkant van dit magazine voor diegene die dit door hadden. Zelfs Pinokkio met liegen…….

https://www.bol.com/nl/nl/p/het-gaslightproces/9300000153122236/?Referrer=ADVNLGOO002008J-S–9300000153122236&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAzc2tBhA6EiwArv-i6YJfwl0s6oaL4hWx0Yv7LgBYC1v_KaJs3Mmxe6P-IN5Wunl-0Wsz-BoCodEQAvD_BwE

You are the universe, you are the manifestor of universes, you are everything.

Maar ze hebben zo hun eigen perspectief gecreëerd, en kunnen zich moeilijk in jouw situatie verplaatsen. Denk hierover eens met je verstand na. Probeer die twee perspectieven te zien, die van de narcist en die van het subject.

De narcist wil zich doen gelden. Alles wat daarin tegenwerkt is in zijn ogen fout. Je kan hem een boek over narcisme laten lezen, dan zal hij zien hoe gemeen de subjecten tegen die goede narcist doen.

Vanuit jouw perspectief is het zo, dat jij denkt gelijk te hebben. En ook al is dat echt zo, in wezen verschil jij zo niet van de narcist. Gek hè? Dat jullie allebei voor 100% overtuigd zijn van jullie gelijk. Ik hoop dat je inziet, dat je met geen mogelijkheid de narcist kan veranderen. Niet door boos te doen, niet door hem de werkelijkheid onder zijn ogen te brengen. Nee, er is géén mogelijkheid. Zet het uit je hoofd.

Maar wat doet een therapeut dan?
Weinig narcisten gaan naar de therapeut. Ze zijn gestuurd door hun baas of partner die met ernstige gevolgen gedreigd hebben. De narcist zal proberen de therapeut te overtuigen van zijn gelijk, dat het aan die anderen ligt. De therapeut zal proberen iets te vinden waar de narcist zelf last van heeft, en dat met hem proberen. Misschien dat de narcist dan vertrouwen krijgt in therapie en verder wil. Voor een narcist geldt maar één iets: zijn eigen belangen. Dit is het mogelijke aangrijpingspunt. Oh ja, dit staat dus helemaal los van jouw gevoelens, belangen of inzichten. Het gaat echt alleen maar over de narcist.

Kort antwoord: nee.

Is narcisme erfelijk of is het een kwestie van opvoeding ?

Narcisme ontstaat door trauma in de vroege jeugd. Ergens is iets gebeurd waardoor het kind de noodzaak had om zich te beschermen tegen zijn gevoelens van angst, onzekerheid, pijn enz. door zich anders voor te doen, een alterego te creëren. Dit wordt i.p.v zijn tweede natuur de eerste en de tweede natuur verdwijnt zodat alleen het alterego overblijft en daarmee is ook zijn gevoel en emphatie verdwenen. Het is een beschermingsmechanisme die zo eigen is geworden dat er geen weg meer terug is. Narcisme kan ontstaan door de opvoeding omdat een dergelijke opvoeding traumatisch kan zijn maar niet alle kinderen die door narcisten zijn opgevoed worden zelf ook narcisten en er zijn kinderen die narcisten worden terwijl ze een gezonde opvoeding hebben gehad maar er ergens anders trauma is opgelopen.

Hoe krijg je een narcist om terug te komen en je te smeken om hen te vergeven?

Ha, dat lukt dus niet alleen als je hem echt niet meer wilt kan dat gebeuren. Want ze willen altijd hebben wat ze niet mogen hebben, en niet kunnen hebben. ik wilde hem echt niet meer, dus ik heb dat nooit geuit, bang dat hij/zij mij dan weer terug zou willen. Goeie manieren om hem terug te krijgen: win de loterij. Laat hem zien dat je hem helemaal niet mist, dat je het geweldig hebt. De nieuwe liefde van je leven hebt gevonden, veel beter dan hem rijker en mooier dan wil hij je misschien terug. Maar waarom zou jij hem dan terug willen? Dat leven klinkt veel beter zonder hem erin. Wie wil iemand in zijn leven hebben die zo oppervlakkig, leeg, en manipulerend is? En alles wat hij/zij in je oren fluisterde is een leugen.

Kun je zelf herstellen na een behoorlijke narcistische relatie? Of altijd met hulp van een psycholoog?

Ik heb na veertig jaar geestelijk misbruik in mijn huwelijk met een heimelijke en kwaadaardige narcist therapie nodig gehad om mezelf terug te vinden en te herstellen. Wat mij betreft zijn narcisten zo verwoestend voor je zelf-vertrouwen dat je als je er uit weet te komen, je de werkelijke schade pas begint te begrijpen.

Ik heb aan Stockholm syndroom geleden, was volledig gehersenspoeld door mijn ex en had mij volledig aan zijn controle onderworpen. Het moment dat daar voor mij een einde aan kwam was toen hij mij begon te pesten door mij te verwaarlozen en me eigenlijk continu te ondermijnen, me bijv. niet te steunen in mijn baan, waarmee ik als kostwinner hem in ons huwelijk dertig jaar heb onderhouden. Het drong heel langzaam tot me door dat ik niet meer van hem hield en het gevoel dat ik weg moest komen, vluchten zelfs, werd steeds sterker.

Maar zelfs toen begreep ik niet wat er gaande was en heb ik nog twaalf jaar op zgn. vriendschappelijke voet met hem gestaan omdat ik mij te allen tijde schuldig voelde over mijn gedrag. Hij begon mij toen te stalken, speelde het slachtoffer en wist iedereen om mij heen van mij te vervreemden. Ik raakte heel erg geïsoleerd en kreeg daarbij drie keer burn-out van de baan waarvan hij mij uiteindelijk beroofde door in samenwerking met mijn baas die een persoonlijke vriend van mij was mij eruit te pesten. Ik werkte in hetzelfde stadje waar wij woonden, dus collega en vriend kwamen samen.

Het is dankzij Quora dat ik twee jaar geleden, na veertig jaar, pas ontdekte dat ik met een kwaadaardige narcist getrouwd was. Toen ben ik onmiddellijk gescheiden en ontdekte dat hij mij ook financieel had opgelicht. Gelukkig was ik de kostwinner en daardoor financieel onafhankelijk.

Maar de woede op mezelf dat ik me had laten inpalmen door een totale oplichter was groot, dus ik heb intensieve psychotherapie gekregen waar ik heel veel aan heb gehad. Het heeft mijn zelfrespect hersteld en me een heel ander kijk op het leven gegeven waarin ik geen wangedrag van anderen meer tolereer.

Is narcisme erfelijk of is het een kwestie van opvoeding ?

Narcisme ontstaat door trauma in de vroege jeugd. Ergens is iets gebeurd waardoor het kind de noodzaak had om zich te beschermen tegen zijn gevoelens van angst, onzekerheid, pijn enz. door zich anders voor te doen, een alterego te creëren. Dit wordt i.p.v zijn tweede natuur de eerste en de tweede natuur verdwijnt zodat alleen het alterego overblijft en daarmee is ook zijn gevoel en emphatie verdwenen. Het is een beschermingsmechanisme die zo eigen is geworden dat er geen weg meer terug is.

Narcisme kan ontstaan door de opvoeding omdat een dergelijke opvoeding traumatisch kan zijn maar niet alle kinderen die door narcisten zijn opgevoed worden zelf ook narcisten en er zijn kinderen die narcisten worden terwijl ze een gezonde opvoeding hebben gehad maar er ergens anders trauma is opgelopen.

Narcisme is meestal niet direct zichtbaar, de manipulatie is vaak subtiel, geraffineerd en deels onderbewust. Ondanks het onderbuikgevoel, dat er “iets” niet klopt zonder het echt uit te kunnen leggen, duurt vaak jaren voordat een kind erachter komt dat een of beide ouders narcisten zijn, sommige kinderen zien dit zelfs hun hele leven niet.

Bij mij duurde het 32 jaar voordat het kwartje viel en ik bevestiging kreeg dat het dus niet aan mij lag, dat ik niet gek was of onhandelbaar en dit verdiende. Ik ben geen narcist, ik heb het me vaak genoeg afgevraagd, geloof me, ik ben (bijna te) empatisch, ik kan me in een ander verplaatsen, mezelf op de tweede plaats zetten en verantwoordelijkheid nemen voor en leren van mijn fouten. Ik ben er redelijk normaal uit gekomen al zeg ik het zelf maar er kunnen grote gevolgen zijn op de lange termijn van een dergelijke opvoeding, wat je niet direct aan narcisme zou linken. Denk aan stress, laag zelfbeeld, bindingsangst, depressie en ga maar door. Er zijn tal van copingsmechanismes, zoals dissociatie, conflictvermijdend gedrag, eeuwig wantrouwen, waarbij het ontwikkelen van narcisme een van de meest extreme is.

Ik kickte net af van mijn narcist, maar altijd als ik de fase van rust begin te hebben komt er zo’n erg verlangen terug. Kan iemand me tips geven om hiermee om te gaan?

Ik heb die fase ook doorgemaakt.
Mij werd aangeraden om het boek Verslaafd aan liefde van Jan Geurtz te lezen. En dat heeft mij geholpen. De verlangens die je hebt, moet je zo diep mogelijk voelen, zonder ze te willen veranderen… Je achterhoofd zal zijn werk dan doen!

Hoe kun je een narcist helpen?

Waarmee zou je een narcist willen helpen? Hij heeft een stoornis en geen tijdelijk lichamelijk kwaaltje. De enige remedie is hem/haar continu van aandacht, verafgoding, bewondering en applaus voorzien. Daar vaart een narcist wel bij. Ook weer tot op zekere hoogte. Want eigenlijk vindt de narcist zulke volgers ook maar zwakkelingen. Wat je ook doet, in feite doe je in de ogen van een narcist niets goed. De enige die ver boven iedereen verheven staat, is de narcist himself. Hem mankeert niets.

Hoezo helpen? Volstrekt zinloos.

Een narcist voelt geen emoties, maar heb jij een narcist ooit zien huilen? En weet je ook nog in wat voor situatie dit was? Toen ik bedacht dat mijn ex narcist wel eens een narcist zou kunnen zijn. Dat googlen omdat je voelt hier klopt iets niet. Zag ik dat huilen of emoties niet aanwezig waren, dus vanuit die logica dacht ik dan is hij het vast niet, want hij huilt bij films. (Geen grap) dus lekker weg bagataliseren, en opgelost. Hij huilde toen ik de eerste paar keer na flinke scheuren de relatie verbrak. Hij huilde uit het niets omdat ik hem een thuis had bezorgd (had ie nog nooit gehad) hij huilde van boosheid als ik hem niet begreep, waarom niemand begreep hem ? Maar dit was alles in het begin toen ik z’n tranen of verdriet of onmacht nog aanzag als een waarheid. Dus functioneel. Nooit meer een traan gezien vanaf het moment dat ik tegen hem in ging. Zijn excuses langs me neer legde en vooral bij m’n standpunt bleef. Dus al met al, tranen zijn er als een ze een functie hebben of een invloed kunnen zijn op de ander.

Hoe overtref ik een narcist?

Ik weet niet waarom iemand dat zou willen. Ga niet de strijd aan, zij gebruiken methodes waarvan jij niet zou denken dat ze bestaan, laat staan ze te gebruiken. Waarom wil je winnen van een lege huls die alleen maar energie uit jou wil hebben. Elke gevecht is een kolfje naar hun hand, aandacht van jou die ze niet verdienen. Verspil geen energie, gebruik die voor jezelf. Jij bent het waard, zij niet.

Waarom valt er met een narcist niet te praten?

Praten op zich lukt wel zolang het in de belevingswereld past, zolang het niet te serieus is en er geen wijzigingen in de zienswijze gevraagd worden. Het moet zogezegd leuk blijven voor de narcist. Een beetje dwangneurose is genoeg om nergens van af te willen wijken. Een uiterst fragiel kaartenhuis duld geen zuchtje wind. Dat is wat er aan ten grondslag ligt. Een starre houding naar alles wat het wereldbeeld in gevaar brengt. Het is van het uiterste belang, dat nergens aan getornd word en daardoor is praten niet mogelijk. Praten betekent een andere zienswijze toelaten en dat kan alleen als het geen energie kost en heel misschien als het voordeel oplevert zonder er iets voor te hoeven laten. Narcisme is en blijft een overlevingsstrategie waarbij vertrouwen in een ander ontbreekt. Er zal alles aan gedaan worden om dit in stand te houden. Probeer met zo iemand maar eens te praten.

Hoe spiegelt een narcist je en wat betekent dat?

Een narcist heeft geen empathie of inlevingsvermogen. En weinig tot geen emoties. Daarom kijkt een narcist goed naar die van anderen. Ten eerste om (met gepaste trots” te peilen hoeveel effect een bepaalde actie of manipulatie heeft en ten tweede om te zien wat een “normale” reactie is zodat hij die kan kopiëren in een zelfde soort situatie. Zo is het mogelijk dat mensen jaren lang niet door hebben dat ze met een narcist te maken hebben. Het zijn net gewone mensen.

Spiegelen heeft ten derde een grote functie in de eerste fase van een relatie, beter bekent als love-bombing. Ze trekken je snel in hun web door te levellen, precies hetzelfde over dingen denken, dezelfde dingen leuk vinden en er de zelfde principes op nahouden. Hoe is het mogelijk dat jullie zo op een lijn liggen, jullie lijken wel soulmates! Niemand heeft je ooit zo goed begrepen. Eindelijk iemand die echt naar je luistert. Dit voelt zo goed en werkt daarom voor de meeste mensen verslavend, voor je het weet is er geen weg terug.

In werkelijkheid is de narcist bezig je te groomen en zoveel mogelijk persoonlijke informatie te verzamelen die op een later tijdstip nog wel eens heel goed van pas kunnen komen. Vroeg of laat zal het tegen je gebruikt worden. Iemand die empathie bezit kan zich met de beste wil in de wereld niet voorstellen dat degene die je beschouwd als vriend of geliefde, je moedwillig probeert te raken op je meest zwakke plek en gaat de schuld bij zichzelf zoeken. Als je beter je best doet zal het weer zo worden als in het, met dopamine doordrenkte, begin worden. Net als een junkie die alles over heeft voor de volgende fix, heb je alles over voor de narcist. Niet meer in staat beslissingen te maken met gezond verstand. Kat in het bakkie!

Als een relatie te snel gaat, iemand je te goed begrijpt, iets te mooi lijkt om waar te zijn, zijn dit “red-flags”. Wees verstandig zolang je nog op je onderbuik gevoel durft te vertrouwen. Als je eenmaal in het web zit is het ontzettend moeilijk om te ontsnappen en voor je het weet eindigt het sprookje in een nachtmerrie.

Houden elkaar in de ban. Kan een relatie tussen 2 narcisten stand houden? En hoe zit dat tussen 2 co-dependents? Naar mijn idee niet. Een narcist denkt namelijk enkel aan zichzelf en is niet in staat om van iemand te houden. Een codependent verlangt naar bevestiging etc en een narcist haalt je naar beneden, en is denigrerend etc, dus dat lijkt mij geen match. 2 codependents samen in een relatie lijkt mij ook geen match. Beiden zullen ze bevestiging willen dus dan moeten ze dat ook veelvuldig kunnen geven ipv het enkel willen krijgen. Overigens zou ik niemand een relatie adviseren met een narcist. 

Waarom zijn zoveel mensen onlangs geïnteresseerd in narcisme?

Toen ik een lijstje van 21 kenmerken van narcisme scoorde op iemand, bleek die persoon er 20 te hebben. Ik was heel verbaasd, maar toen ging ik verder lezen over narcisme. In mijn studieboeken voor coach wordt het woord niet eens genoemd. Maar tal van commerciële coaches bieden trainingen aan. En toch weet Psyq er niets van. Hoe vreemd!

Dus blijkbaar is er wel kennis beschikbaar, maar niet erg bekend bij degenen die dit zouden moeten weten.

Een vriend wees mij op Quora. Ik ben hier gaan lezen. Ik las over Jan Geurtz, die ik ben gaan lezen. En vervolgens ben ik vragen gaan beantwoorden. Ik zie nu, dat ik steeds vragen beantwoordde die bij die fase van mijn proces hoorden. Ik ben het helemaal eens met prof. Sam Vaknin, die beweert dat een ervaring met een narcist het diepste is wat je als mens kan meemaken. Deze ervaring neemt je mee naar de architectuur van de menselijke geest. Alleen mensen die dat ook hebben meegemaakt, kunnen dat begrijpen. Is een narcist klaar met jou als je hem verbaal en in apps zo hebt ontmaskerd dat er geen weerwoord meer mogelijk was? 

En hij heeft me daarna geblokkeerd. Hoe klinkt een verontschuldiging van een narcist? Een narcist maakt liever ruzie, dan dat hij sorrie zecht. Tenzij hij diegene nog ergens voor kan gebruiken.

Het is jammer dat er nog heel veel mensen zijn die niet weten hoe gevaarlijk een narcist kan zijn.

Ver uit de buurt blijven is de beste optie.

Nee, een narcist is nooit “klaar” met iemand, zelfs niet wanneer die beweert dat te zijn – ze zijn van mening dat hun mening, behoeftes, reputatie en daar uit voortvloeiende zienswijze van een soort “magisch” gehalte zijn wat nooit mag worden geweigerd of weersproken. Als je zo iets gedaan hebt dan heeft een narcist gezichtsverlies geleden, en deze schending kan niet worden goedgemaakt, dit betekent linksom of rechtsom dat je agressie wakker maakt in de persoon.

Let wel, de reden van de ontmaskering doet er niet toe.

Overigens is iemand nog geen narcist als blokkade de enige reactie is – de persoon moet stelselmatig en obsessief de eigen persoon en behoeftes op de eerste plaats hebben gezet, en stelselmatig bereid zijn om dat ten kosten van anderen te doen, en die anderen te plaatsen in een klasse van “minderen”.

Bij narcisten is “ontmaskeren” eigenlijk nooit wat je denkt dat het is. Op het moment dat je dat doet is het oorlog – de meeste openlijke narcisten hangen hele partijen praatjes op waar het naïevere deel van zijn omgeving – en geloof me, daar zijn er heel veel van – geloof aan hecht, tot het niveau dat ze fanboy worden; als jij op dat moment als de boeman wordt afgeschilderd dan kun je dus problemen verwachten. 

People are not suffering life. They are suffering the two most fantastic faculties that human beings alone have – a vivid sense of memory and a fantastic sense of imagination. False beliefs are lies that we keep telling ourselves. They can make our life miserable. Where do they come from and how can we overcome them? 

Je moet terug naar oorsprong en was een vaccin er niet en/of nooit geweest. 

Iedere discussie hierover is zinloos. Waarom? Is waarom je alles kan onthouden en een ander niet is geschiedenis kennen in tijdlijnen. Dus verzonnen en hoorde het toen niet in een lichaam thuis dus nu ook niet.

Inzicht te geven in jouw pad van zelfontwikkeling. 

Cold Case Pasteur Zwendel

1 ziekteverwekker verantwoordelijk voor 1 ziekte?

Pasteur beweerde  zonder over bewijzen te beschikken, dat elke (infectie)ziekte te wijten was aan slechts een welbepaalde indringer (een bacterie, een virus, een schimmel), en dat die ziekte pas op te lossen was door het bestrijden en elimineren van deze indringer. Uit laboratorium onderzoek blijkt dat Pasteur van alles moet hebben verzwegen, en dat hij meer heeft gedaan voor de eer en het krijgen van een beurs, onderscheidingen en titels, dan om de mensheid te dienen en ziektes te helpen genezen zoals via de Bacteriofagen methode.

Op basis van Pasteurs kiemtheorie, is het  gigantische gebruik van vreselijk slechte antibiotica en vaccins gebaseerd. 

De kiemtheorie van Pasteur, is tot heden toe schandalig genoeg niet als een gigantische vergissing en dwaling bekend gemaakt en dat terwijl prominente onderzoekers het tegendeel van Pasteurs theorie duidelijk hebben bewezen.

Is kopieer gedrag, werd van generatie op generatie door verteld, doen we al 2000 jaar dus, zijn smal minds die het heerlijk vinden om over anderen te praten maar verreweg van volwassen want je gaat naar bed met al die narcistische verhalen. Je doet geen oog dicht en je hebt je tijd verspeelt aan nutteloos gedraai en verzinnen die ego’s de meest fragmentarische onzin met veelal nutteloos resultaat op lange termijn omdat ze onvoldoende diepgang hebben om tot de kern te komen omdat ze veelal gebrekkige concentratie hebben, snel afgeleid net als hun telefoon, dring je volledig niet door tot deze lui en eigenlijk gewoon bestuurloos.

Unaware of their Devine image dan hang je in de 2 laagste chakra’s is Ignorance en Insanity en zijn diegene die zichzelf niet interessant vinden en liever over andere praten.

Dan ben je in dit leven alleen maar met andere bezig en/of verleden en/of emoties die niet van jouw zijn en/of ga je doorvertellen. Zo werd het van generatie op generatie doorverteld en/of op school geleerd 1000 mensen hetzelfde leren en krijg je strijd in de samenleving met betweters die gaan duelleren met elkaar.

Is the age of believing maar die is nu over en zitten we niet meer in en zitten we nu in geloven in jezelf.

Nieuwetijdskinderen zijn vredestichters….Nieuwetijdskinderen zijn meer gevoelsmatig dan rationeel ingesteld. Ze hebben moeite met vooropgestelde structuren en mentale kaders die weinig ruimte laten voor intuïtie, onvoorspelbaarheid en individualiteit. Eigenlijk zijn zij hier om ons te leren breken met een traditie van overmatig denken en analyseren. 

De Aarde en al haar bewoners gaan onherroepelijk naar een “nieuwe tijd” toe. 

Een toestand van vrede, harmonie en eenheid die voortkomt uit het bewustzijn dat we christusbewustzijn noemen.

https://www.nieuwetijdskind.com/kenmerken-nieuwetijdskinderen/

Zijn hier om licht vast te houden in zichzelf als lichtwezen, om zo frequenties met lagere vibraties te transformeren naar hogere. 

Een entiteit met een lager bewustzijn en ego gedreven lukt dat niet, zal je altijd afwijzen terwijl deze mensen juist een spiegel voorgedragen krijgen om hun gedrag eens onder de loep te nemen wat ze anderen aandoen want hebben daar volledig geen bewustzijn op en schrikken als ze hiermee geconfronteerd worden. En al dat materialisme en die geldzucht van tegenwoordig: het nieuwetijdskind vindt dat totaal onbelangrijk en vind het veel belangrijker om je in te zetten voor de liefde. In al deze dingen belichaamt het nieuwetijdskind in zekere zin al de nieuwe mens die in deze tijd geboren wil worden: de mens die meer en meer leeft vanuit de sfeer van het hoger zelf, en steeds minder in de sfeer van het ego. De mens ook die niet langer in de sfeer van “hebben” wil leven, maar in de sfeer van het “zijn”. Van de ouder wordt daarbij gevraagd om leerling van het kind te willen zijn, zo goed als het kind trouwens in andere opzichten de leerling van de ouder(s) is. 

Het nieuwetijdskind vergt dus van de ouder de bereidheid om in gelijkwaardigheid en wederkerigheid aan elkaar te groeien en te ontwikkelen.  Voor de nieuwetijdskinderen zelf is die gelijkwaardigheid vanzelfsprekend en zij begrijpen de ouders niet die hen op de ‘oude’ manier willen opvoeden: Autoritair, zonder echt te luisteren, en zonder zelf kwetsbaar te zijn……..

OORSUIZEN, tinnitus, of BROMTOON horen – oorzaken.

BROMTOON horen – oorzaken.

“Het heeft onder andere te maken met de polarisatie in onze samenleving ten gevolge van onder andere corona. De tegenstellingen zijn steeds scherper geworden.” In een interview met De Andere Krant verklaarde Van der Linden: “Gezagsdragers worden te gemakkelijk aan het woord gelaten en te weinig tegengesproken. Er worden onvoldoende kritische vragen gesteld. Redacties zijn onderbezet en er is te weinig geld voor goed onderzoek.” https://deanderekrant.nl/nieuws/vertrouwen-in-de-pers-opnieuw-gedaald-2023-05-22

The Ancient Art and Science of Awakening Consciousness 

https://glorian.org/learn/courses-and-lectures/astrology/

Higher your thoughts to become in a state of enlightenment and peace with yourself.

Je brein snapt hier niets van en kent geen afwijzing en handelt uit liefde maar hebben deze lui nog nooit van gehoord en verzinnen de meest fragmentarische onzin want ze vragen niets aan je. 

Is afwijzing van het echte zelf die niet afgewezen wil worden en zijn alleen mensen in onwetendheid met zichzelf en alle lichaamsfuncties met hoe die werkelijk werken als als je waarnemingen wel aanstaan is leven in het “NU” en kent geen verleden.
Bij een kind is het volgende van toepassing en verbreekt de energetische band met de moeder die dat ziet als zij beschermd mij niet op psychologisch niveau en duurt heel lang om die band weer te herstellen.
Het lichaam geen lichaamsvreemde stoffen toelaat en laat daar nou net die lever voor zijn, het meest ingenieuze filter in je lichaam als je 5 waarnemingen openstaan is intuïtie de hoogste vorm van intelligentie en is objectieve waarneming tenzij je de hoogste staat van bewustzijn hebt bereikt is Samadhi en waarheid van fictie kan onderscheiden.

Is unlearning from false realities to your own reality is wake up from disillusions that they told you what is true……is believing yourself first Astrology is the study of the movements and relative positions of celestial bodies and their interpretation as influencing human affairs and the natural world.

The new culture of Aquarius would be associated with creative individuality. “We geloven niet langer blind in de overheid, onze ouders of beroemdheden, maar meer in onszelf.” Chaos en orde = De overgang van Vissen naar Waterman brengt veel chaos met zich mee. Maar ook dat is volgens de expert normaal. Eens je een verandering inzet door uit je comfortzone te komen, kom je in de chaos. Dat is een wetmatigheid. Vanuit die chaos stroom je in een nieuwe comfortzone. Dit zie je nu gebeuren opwereldvlak.

We are in The photon belt will due til AD 4000 is now 2023 Is the cosmos currently playing out the devils until 2024-2025 and is watching over who is real and who is not and who has the best intentions is blown….. We could invite a room full of little devils with pitchforks or a room full of angels. Who is the angel …and the other side a pitchfork…with a false ego……in other words is the more we put those agenda’s in the spotlight the better is is……they don’t one us and are not their properties….we where already free but they don’t let us FREE those pitchforks….with evil dreams….

What does Age of Aquarius mean? 

“What lies ahead for Humanity? 

With all the problems we have, it’s hard to believe our future is bright. Inflation and recession, environmental deterioration, diminishing resources, unrest and oppression in developing countries, and apathy, loneliness and lack of direction in developed ones all combine to severely cloud the horizon…

What are the qualities of an enlightened person?

Is It Time to Love? Session 4: Remember You Are Chosen.

Recognize our unique contribution to making this the time to love.

At a time when many see the chaos in the world and wonder “Why am I even here?,” the Akashic Records want you to know that you were chosen by your soul to live in this body, in this time. You are full of infinite light and love, and you have a singular purpose. Listen in as the Records, with the help of Lisa and Scottie, challenge us to acknowledge our own holiness, release the ego, pride, and prejudices of the mind, and recognize our unique contribution to making this the time to love.

Awareness that happens to express itself as a human body. It looks like a human, it speaks a human language, but it is not a human. This can sometimes be recognized in how it relates – to reality, to life, to itself.

As my friend once said: like an alien trying to pretend he’s human, and not doing a very good job.

But then one must be able to recognize it.

The perspective of awareness is different than the perspective of the mind. The mind is centered on itself and it’s chief concerns: to be good, to be right, to be safe, to be loved, recognized, valued. Awareness is not centered in any place.

Awareness is aware.

 The Mind Course, How to deal with the mind.

How to deal with the mind.

Trust Yourself, Make a Plan, Start Today.

Make a Plan, Start Today.