May 31, 2023

The Earth Is Wobbling: The Precession of the Equinoxes

Sun and moon predict all your future events in life
Cosmic rays reflects on the human body. See chart above.

Soul Journey & Ascension Journey = What does this actually mean?

https://medium.com/@createyourownworld/soul-journey-ascension-journey-a5548c6e0b1e

De medische astrologie houdt zich bezig met dat soort zaken en zet de eeuwenoude én hedendaagse bevindingen in voor het welzijn en de gezondheid van mens en dier.

Heeft de maan invloed op het krijgen van kanker? Heerst Jupiter over de lever? Sommigen zijn er heilig van overtuigd. 

Lichaam

Afhankelijk van de plaats die de planeet inneemt in de zodiak hebben de krachten van die planeet invloed op de gezondheid.

Een wetenschap die de tand des tijds glansrijk heeft doorstaan.

En historisch gezien niet zonder reden. Medische astrologie is de leer van de invloed der hemellichamen op de gezondheid en een van de oudste takken van wetenschap. 

Elementaire krachten

In de westerse astrologie onderscheidt men vier elementen, ofwel de oerkrachten van de schepping: aarde, water, vuur en lucht. Ook in de twaalf tekens van de dierenriem zijn die oerkrachten terug te vinden.

  • Aardetekens: Stier, Maagd en Steenbok.
  • Watertekens: Kreeft, Schorpioen en Vissen.
  • Vuurtekens: Ram, Leeuw en Boogschutter.
  • Luchttekens: Tweelingen, Weegschaal en Waterman.

Planeten, gezondheid en ziekte

In de medische astrologie zijn tien planeten belangrijk. De vijf klassieke planeten plus de Zon en de Maan, hoewel de laatste twee in astronomisch opzicht geen planeten zijn, en de drie trans-saturnale planeten. De zeven klassieke planeten zijn: Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus. De drie trans-saturnale planeten zijn: Uranus, Neptunus en Pluto. Elke planeet heerst telkens in een bepaald teken van de dierenriem.

Diagnose

Voor het stellen van een diagnose wil de astroloog het tijdstip van de geboorte en de geboorteplaats van de consultant kennen. Met een van de astrologische sterrenboeken wordt vervolgens de stand van de hemellichamen opgezocht op dat tijdstip. De astroloog leest het grondpatroon af, waarna hij de gegevens in verband brengt met de gezondheidsklachten

Als de kwalen overeenstemmen met wat er in de horoscoop staat, is er in medisch opzicht een astrologische diagnose gesteld.

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/astrologie/109537-de-invloed-van-planeten-op-gezondheid-en-ziekte.html#invloed-van-de-planeten-op-gezondheid-en-ziekte