September 28, 2023

Burn-out bestaat al eeuwen

Burn-out bestaat al eeuwen en ontstaat als je jezelf overgeeft aan het idealistische zelfbeeld wat de maatschappij van je vraagt. 

Niemand kan hieraan voldoen want dan doe je afbreuk aan je ware zelf en dan brengt je ongekende stress in jezelf teweeg. 

Teken van jezelf te hard tegenwerken of jezelf weggeven aan anderen. 
Klinkt pijnlijk maar is het niet. Is eerst terug. Resetten naar je echte ik. Loslaten van oude gewoontes die je niet verder hebben geholpen en ombuigen naar nieuwe skils die wel bij je passen. Als je doet wat goed voelt zit je in de juiste modus. Hieronder meer uitleg van het ontstaan.

Er is dan sprake van innerlijke pijn, die het gevolg is van jullie verblinding, van de vervreemding van jullie ware aard. Het bewustzijn van velen is niet afgestemd op het zijn. Als we onze levens leven met passie en een duidelijk doel maken we een kruistocht naar ons hart en je ziel: Door hun woorden te gebruiken laat je zien wie je werkelijk bent. We durven te hopen en te dromen zonder faalangst; we hebben een doeltreffende inspiratie, onze mogelijkheden zijn grenzeloos en onze geest staat open voor een wereld van eindeloze mogelijkheden; verborgen gaven en talenten komen aan het licht bij uitdagingen en opwinding, en we ontdekken dat we groter zijn dan we ooit durfden te dromen. Wanneer we met een open hart en een onbevooroordeelde geest luisteren om diepgaand te begrijpen hoe we zelf innerlijk in elkaar zitten en door niets of niemand van de wijs laten brengen volgen we vanzelf onze bestemming en zijn we de gelukkigsten mensen in de wereld.

Dit werkt aanstekelijk en doet anderen motiveren om ook hun eigen geluk te vinden en stel je een voorbeeld voor de hele maatschappij die je eeuwig dankbaar zal zijn dat jij wel het lef had om je eigen pad uit te zetten en je passie te volgen.

Maar het hangt allemaal van jou af. Er gebeurt niets zolang je het er niet op waagt; positieve actie is de remedie tegen angst. 

Go for it! Discover your own treasure 

Beleef je werkelijke uniekheid. Ontdek wat alleen door jou tot uiting kan worden gebracht.

Tip 1

Kies een heel jaar voor jezelf

Geef jezelf een jaar de tijd om iets te doen wat je altijd al hebt gewild. klinkt simpel en is ook simpel. Durf te “leven” en laat je hart opengaan en jezelf verbazen.

De mogelijkheden zijn groot: ga studeren, start je eigen bedrijf, kies een andere baan, werk aan een gezonde relatie met anderen die ook jouw inspireren of laad je accu op met sporten, een boswandeling , fietsen of een nieuwe hobby. Kies voor een jaar wat JIJ wilt doen en laat je niet afleiden wat anderen er over zeggen. Het is tenslotte jouw jaar. Het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven dit jaar. Motiveer  jezelf om deze droom te verwezenlijken. Maak je leven zinvoller en bevredigender want het is  jóuw leven en je bent het waard en aan jezelf verplicht.

Tip 2

GELUK 

Is niet voor de dommen?

Maar wel voor jou…dus..

Geluk toeval? Absoluut iets waarvoor je kunt kiezen. Je vindt het overal, vast en zeker. Open je ogen, zie, wees alert, kom in beweging. Geluk is te halen uit de kleine dingen in jouw leven, zie de bloemen, let op alle kleuren in je omgeving en laat je inspireren. Geniet intens van jouw muziek. Focus op je eigen leven en zie hoe ook  jouw geluk vanzelfsprekend kan zijn. Want het geluk ligt overal voor het oprapen, pak die alledaagse ogenblikken en laat het magische momenten worden. “Jouw geluk” en laat het door niemand maar dan ook niemand afpakken.

Andreas Dirker

Gelukszoeker