February 25, 2024

11 manieren om je trilling te verhogen

Terwijl je je energetische trilling verhoogt, leert je zenuwstelsel om hogere lichtfrequenties vast te houden en te transporteren. Daardoor wordt je uitstraling groter, en groeit je capaciteit; je energie gaat niet langer op aan overleven, maar je hebt energie beschikbaar voor onder meer expressie, creativiteit en vormgeving aan het leven dat je voor ogen hebt. Hoe je het doet? Onder meer op de elf praktische manieren hieronder.

1. Ontdek waar je vastzit

Een zenleraar zei ooit: “De vraag is niet óf je vastzit, maar wáár.” Elk persoonlijk energieveld bestaat uit hogere en lagere trillingen en stromende en minder stromende delen. De energie met een lagere trilling is onbeweeglijk en waarschijnlijk onderdrukt, bevroren of gestagneerd als gevolg van overtuigingen en patronen, emoties die niet gevoeld kunnen worden, trauma’s die nog geheeld willen worden en mythes in het collectieve energieveld waarmee je resoneert. Deze energie houdt je vast in een oude realiteit en die is niet gebaseerd op liefde, maar op afgescheidenheid; niet op hoge, maar op lage frequenties. Stel jezelf de vraag: waar stroomt mijn energie nog niet?

2. Zelfliefde

Je verhoogt je trilling door je aandacht steeds weer naar binnen te richten in plaats van op de buitenwereld. Bewustzijn opent en geeft ruimte, energie gaat ervan stromen. Waar voel je een knoop, kramp, pijn? Waar zet je angst of boosheid vast? Sta toe dat de gevoelens vanuit het niet-stromende gebied in je opwellen, zonder oordeel over jezelf of de situatie. Dat is een daad van zelfliefde en je merkt direct het effect: het wordt zachter en rustiger vanbinnen. Herhaal je dit maar vaak genoeg, dan gaat je trilling vanzelf omhoog. Mettertijd transformeren boosheid, verdriet en angst naar kracht en (bewustwording en aangeven van) grenzen, compassie en zachtheid. Bovendien versterk je je zenuwstelsel als je ook ruimte maakt voor de lage vibraties. En dat is nodig, wil je niet steeds overweldigd raken.

3. Ademhalen, bewegen, geluid maken

Zodra er pijn wordt aangeraakt en oude patronen worden geactiveerd, zullen niet alleen je gedachten en emoties reageren, maar ook je lichaam. Je gaat misschien minder, heel oppervlakkig of hoog ademen, je verstrakt of verstilt. Naast aandacht en bewustzijn zijn ademhalen, beweging en geluid maken de drie beste manieren om de stroom in je lijf weer op gang te krijgen en je levenskracht te activeren.

4. Doorbreek patronen

Oude patronen zijn letterlijk vormen in je energieveld. Ze zorgen ervoor dat energie steeds dezelfde route loopt en meestal is die niet vervullend. Bij elke herhaling verankeren ze zich bovendien nog steviger in je veld. Doorbreken zorgt daarom direct voor nieuwe energie. Je doet het, zodra je een reactie voelt opkomen, door jezelf te bewegen om iets anders te doen dan gewoonlijk. Maak een keuze die wellicht tegengesteld is aan je vaste patroon. Zet muziek op en ga dansen, praat achterstevoren, sla een kussen in elkaar of buig je energie om naar een creatieve expressie. Schilder, zing, beschrijf je onrust, boosheid, of eenzaamheid. Zo begin je de neurologische paden in je hersenen te veranderen.

5. Voer je trilling op

Nog belangrijker dan je gedachten veranderen (met positieve affirmaties), is je gevoel veranderen. Je doet het als volgt: Stel dat je last hebt van eenzaamheid. Maak er dan contact mee. Zak diep in je lijf, naar je hart of buik om er de rauwheid en de pijn te ontmoeten. En breng dan, vanuit die laagste trilling, de frequentie omhoog naar het andere eind van het gevoelsspectrum. Je begint als het ware in de richting van liefde te bewegen, je voert de energie op. Gebruik je verbeeldingskracht. Je kunt je voorstellen dat je de trilling versnelt en steeds lichter maakt, alsof je gas geeft.

6. Breng jezelf in een helende ruimte

Oude (zwaardere en krappere) realiteiten doorbreken en nieuwe (lichtere en ruimere) realiteiten scheppen, doe je het best vanuit een meditatieve staat. Je gewone, dagelijkse bewustzijn is daarvoor niet echt geschikt. Soms komen mensen tijdens energetische sessies terecht in een andere staat van bewustzijn, ergens tussen slapen en waken in, een dromerige toestand; dat is waar heling plaatsvindt tot diep in het onderbewuste. Zelf kun je gebruik maken van het moment waarop je net in slaap valt of net wakker wordt. Verbind je met je intenties en zie of voel de ruimere en liefdevollere werkelijkheid die voor je is weggelegd.

7. Reik uit naar het licht

Belangrijkste kenmerk van energievelden met lage vibraties is, dat ze afscheiding stimuleren. Negatieve energie wil je laten geloven in je isolement. Terwijl je vanuit de lichtkant van je leven kunt ervaren hoe je verbonden bent met alles en iedereen, zal je zodra je hier belandt, de neiging hebben om uit contact te gaan. Je kunt je terugtrekken of juist in conflicten terechtkomen. Daardoor raak je er nog verder van overtuigd dat je alleen of anders bent en dat niemand op je zit te wachten. Reik uit naar het licht. Zoek iemand op met een hoge vibratie, zodat je weer wordt aangesloten op het lichtnet. (Doorbreek je meteen je patroon van uit contact gaan.)

8. Zelfzorg

Zelfzorg is een belangrijk onderdeel van je leven. Het is alles wat ervoor zorgt dat je je prettig en comfortabel voelt in je lijf. Ga naar de sauna, neem een zoutbad, ga de natuur in, loop door de regen, zit in de zon, maak tijd voor intimiteit, sport, dans, yoga, meditatie. Je voert er oude energie mee af en laadt je energieveld op. Volg bovendien je eigen ritme. Weet wanneer het tijd is voor actie en ontspanning. Met een strak en gespannen zenuwstelsel is het onmogelijk om een leven te leiden vol liefde en licht. Beperk verder computer- en telefoongebruik en vermijd belastende omgevingen. De menselijk aura resoneert echt met de energie daar omheen. Terwijl de natuur je energie optilt, brengen elektronische apparaten je trilling omlaag. Het is gewoon natuurkunde.

9. Let op je inname

Roken, alcohol en drugs zorgen ervoor dat energie in je veld wordt onderdrukt en stagneert. Bovendien kunnen de substanties gaten maken in je aura waardoor energievormen met een lagere trilling binnenkomen. Je lichtkracht ondersteun je onder meer met verse (biologische) groenten en fruit. Hoe verser, hoe meer licht erin zit. Voeg ook kruiden met geneeskrachtige werking toe aan je dieet zoals gember, ginseng, ashwaganda, kurkuma en salie (de lijst is eindeloos). Homeopathische middelen (die zijn afgestemd op jouw specifieke constitutie) en etherische oliën werken in op diepe lagen van je energieveld en verhogen je trilling, waardoor je authentieker en krachtiger wordt. Er is heel veel informatie beschikbaar. Verdiep je in hetgeen je interesseert en vind uit wat jouw systeem nodig heeft.

10. Orgasme

Het orgasme is de sterkste energiekracht die we tot onze beschikking hebben. Je kunt het moment gebruiken om je trilling te verhogen en al je chakra’s van licht te voorzien. Hoe meer tijd je neemt om de seksuele lading in je lichaam op te bouwen, hoe groter het effect. Als het orgasme komt, voel dan hoe je de energie vanuit je basis omhoog trekt. Daarmee breng je energie die zich vastzet in de lagere chakra’s, in de richting van je hart (of hoger) waar hij getransformeerd kan worden. Het kan zijn dat je je de volgende dag dan juist verdrietig of eenzaam voelt. Dat betekent vooral dat vastgezette emoties naar de oppervlakte zijn gekomen.

11. Leef je leven

En tot slot: voor een hogere trilling hoef je niet altijd iets te doen. Soms gaat dat vanzelf. Omdat je ouder wordt en je spirituele chakra’s dan vanzelf tot ontwikkeling komen. Of omdat je hart of je kruinchakra zich opeens openen. Maar ook door zwangerschap kan het zomaar gebeuren; het kindje komt binnen met een hogere trilling dan die van jezelf en daardoor vindt er een grote schoonmaak plaats in je systeem: de lagere vibraties worden losgetrild en oude energie wordt opgeruimd.

Schumann resonantie 2022 = The Great Awakening, het bewustzijn neemt toe….

Ongeacht of je dagelijks gebruik maakt van het woord ‘goeroe’, hebben we allemaal wel mensen in deze wereld waar we naar op kijken – en met goede reden.

Een ware meester creëert geen volgers en wil niet aanbeden worden of controle hebben over jou. Een ware meester wijst je de weg naar meesterschap. Jouw meesterschap!

When Your Third Eye Is Opening

Andere mensen kunnen een van onze grootste inspiratiebronnen zijn, ze kunnen een van de meest behulpzame bronnen zijn als we hulp nodig hebben, en ze kunnen ons een heleboel tijd besparen door ons de ervaringskennis te geven over iets waar ze een schat aan ervaring mee hebben.

Maar zelfs iemand die je al die drie dingen regelmatig kan geven, naar mijn mening, kan voor sommige dingen of doelen wel een rolmodel zijn, maar zou nog steeds niet je goeroe moeten zijn.

Er jonger uitzien.

Bijzonder! Als je je emoties zuivert en beperkende patronen en zware ballast uit het verleden bevrijd ben je daadwerkelijk lichter. Je frequentie is hoger. Je kunt meer van jezelf en van het leven houden. Je begint samen te vallen met het beste in jezelf: degene die je werkelijk bent.

https://www.nieuwetijdskind.com/ascentiesymptomen-spiritueel-ontwaken/