December 7, 2023

Handlezen weerspiegelt het verloop van de ziel

Zo’n uitspraak dient letterlijk genomen te worden, want Freddy’s Heineken vaardigheden strekken zich uit tot handlezen en in de toekomst kijken. “Nee, lach nou niet. Dat is namelijk helemaal niet zo leuk – in de persoonlijke sfeer kan dat zelfs heel vervelend zijn. Voor het bedrijf was het natuurlijk wel weer handig.”

Want de lijnenspel in je handen vertellen over jezelf.

Een erfgoed wat niet altijd op zijn juiste waarde werd ingeschat. 

Spiegels van lichaam en ziel

Onze handen onthullen meer over onszelf dan we denken. Kun je jezelf voorstellen zonder je handen? Waarschijnlijk niet. Onze dagen zijn van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat gevuld met taken die onze handen dankzij de nauwe hand-hersenverbinding zonder ‘nadenken’ simpelweg uitvoeren. 

Dit zou kunnen verklaren dat wat er bij ons van binnen gebeurt in onze handen wordt geregistreerd. We gaan er in de handlijnkunde van uit dat de handen spiegels van lichaam en ziel zijn.

Handen vertellen het verhaal van je leven…

Wanneer je in je handen kijkt werp je dus eigenlijk een blik op je innerlijk. De vorm van je hand, de lengte en stand van je vingers, de lijnen in je handpalm en de patronen op je vingertoppen vertellen het verhaal van jouw leven. 

Ze geven aan waar je talenten en ambities liggen, maar ook waar je blokkades voor jezelf opwerpt. Zo laten ze bijvoorbeeld zien of je gevoel en je verstand samenwerken of continu met elkaar in de clinch liggen.

Psychologisch erfgoed

Waar komt die kennis over de psychologische kenmerken van handvormen en handlijnen vandaan? Die is zeker niet in een namiddag door wat vage types met glazen bollen in elkaar geflanst. Deze kennis is opgebouwd door in de loop van duizenden jaren miljoenen handen te bestuderen. Je zou het kunnen zien als een soort psychologisch erfgoed van de mensheid (vergelijkbaar met cultureel erfgoed).

Zeker binnen onze door ratio gedomineerde westerse cultuur is het voor veel mensen moeilijk te geloven dat onze handen ons iets te vertellen hebben. Ik nodig je uit om het zelf te onderzoeken.

Moeite met beslissingen nemen? Dit stappenplan helpt je

Urenlang dubben over een lastig dilemma. Eindeloos lijstjes met voor- en nadelen maken. Steeds maar weer anderen om advies vragen. En als je dan eenmaal de (uiteraard tegenstrijdige) adviezen van drie mensen hebt, alsnog moeite hebben om de knoop door te hakken. Hoe kun je beslissingen nemen? En hoe doe je dat in minder tijd, zodat je tijd en denkcapaciteit overhoudt voor zinvoller dingen? Een beslis-stappenplan.