September 29, 2022

Psychisch trauma

Waar niemand bij stilstaat, is dat vaccinatie de essentiële vertrouwensband tussen moeder

en kind beschadigt. Want wie houdt de baby vast tijdens de injectie(s)? Juist: meestal de

moeder. De boodschap die met de pijn van de vaccinatienaald bij de baby binnenkomt, is:

“Mijn moeder beschermt mij niet”. En zo besluiten kinderen onderbewust dat ze hun

moeder nooit meer blindelings kunnen vertrouwen… Naast lichamelijke schade, betekent

vaccinatie daarom ook een emotioneel, psychisch en sociaal trauma, met grote gevolgen…

Brein kent vanaf oorsprong geen afwijzing en wil als zodanig dan ook niet weer dit trauma beleven. Afwijzing van het ware zelf mag nooit gebeuren en mag alleen als gewenst beschouwen worden en alleen pure liefde ontvangen waar het voor bedoeld is.

https://www.allesisliefde.com/c-2021565/bewustwording-stof-tot-nadenken/

Het pad van het hart

Ook al ben ik al jaren yogadocent en bekend met de spirituele wijsheden van het universum, ik ben ook maar een mens. Net zoals een bloem zich opent en sluit, ga ik ook door de natuurijke fases van het leven waar mijn hart zich opent en sluit. Ook is mijn hart, net zoals bij velen, gebroken geweest. Of voelt het hart soms troebel aan.

In het Sufisme wordt het element water gebruikt als metafoor voor het energetische hart. Net als het water kan het emotionele hart ook troebel zijn, als een modderige rivier of een vervuild meer. Wanneer ik me onzeker voel of ik vast zit in negatieve overtuigingen of zelfgemaakte verhalen over mijn omstandigheden, wanneer ik boos ben of gekwetst ben, dan voelt het donkerder en dichter in mijn lichaam met name in mijn borststreek.

Maar diep van binnen blijft de essentie van het hart aanwezig. Het element water, ondanks de verschillende vormen die het kan aannemen, blijft in essentie water. En zo blijft de essentie van het hart bewaard in ieder van ons; liefde. Het water, de liefde, omvat alle vormen die zich daarin afspelen. Net als de kleur wit alle kleuren omvat, omdat het hart al onze emoties, inclusief woede en jaloezie en onzekerheid. Het hart omvat alles en sluit niets uit. Het hart is de bevestiging van ons menszijn, en de uitnodiging tot voortdurende mildheid naar ons zelf en anderen. Dit is het heilige pad van het hart wat we kunnen gaan, beginnend bij erkenning en liefde voor jezelf. Het pad gaat niet over camoufleren, idealiseren of verdoven om, wat er in je binnenwereld afspeelt, te ontkennen.
Ieder mens krijgt tegenslagen te verwerken in het leven. We verliezen dierbaren, we maken ruzie in onze relaties, niet al onze verwachtingen worden waargemaakt. Het pad van het hart roept je op om niet te verbitteren. Geef je liefde en je optimisme niet weg aan de mensen die je pijn hebben gedaan. Hou de liefde altijd als een vlam in je hart levend. Laat je ziel niet overschaduwen. Laat je je sprankelijkheid niet afnemen.

Nee, je hoeft niet alles te accepteren van een ander, maar een houding van acceptatie in jezelf naar hoe je leven op dit moment is, is het begin van transformatie. Juist op het pad van het zuiveren van het hart is het essentieel dat je je grenzen onderzoekt en die aangeeft aan je omgeving. Het is essentieel jezelf te beschermen wanneer je wordt aangevallen. Maar het is niet de bedoeling dat je als een gesloten bloem doorgaat nadat iemand je onderuit heeft gehaald. Geef je kracht niet weg. Een ander kan je niet veranderen en het verleden kan je ook niet veranderen. Maar je kan wel in verbinding blijven met je eigen hart gedurende alle processen in je leven.

Mijn slogan is: Het is niet wat er gebeurt in je leven maar wat je ermee doet. Ontwikkel een relatie met je zelf alsof je een relatie met een wijze liefdevolle vriend of vriendin hebt, waarvoor je mag zorgen. Velen van ons ontdekken dan dat we te streng of te hard naar onszelf zijn, te perfectionistisch, te afkeurend, te oordelend. We hebben een harnas om onszelf gecreëerd waardoor we ook alle schoonheid hebben weggeduwd en daarmee de mogelijheid opnieuw liefde te ervaren met anderen.
Het is belangrijk dat je niet je rug omdraait naar alle tegenslagen maar de werkelijkheid met eigen ogen blijft zien. De weg van het hart is hier, nu, vol overgave aan alles wat er is. Vanuit de overgave komt de innerlijke vervulling en ben je in staat om je leven een draai te geven in de riching van je diepste wensen.
Het pad van het hart heeft onze moed en oprechtheid nodig. Het is niet een pad voor zwevers of doetjes. Het is een pad wat je krachtig maakt en een duurzame positieve aantrekkelijke uitstraling geef op je omgeving.

Het maakt je innerlijk sterk.

‘True strenght is where the heart is pure’


Let go of fear… Purify your heart… Follow the inner love.
Dorien