November 30, 2022

Hoe om te gaan met verdriet

Het geheim van geluk. Equal care and take.

Hoe om te gaan met verdriet Lezingserie: Spreker: Barend Voorham

Begin

Lijden is een tijdelijke fase

De Vier Verheven Waarheden

Vragen

Start deel 2

Depressieve mens

Hoe iemand helpen die depressief is

Iedereen heeft een taak in het leven

Samenvatting

2018-2019 Plaats: Blavatskyhouse Den Haag

Nederland Organisatie: Theosophical Society

Point Loma Blavatskyhouse

Website: www.blavatskyhouse.org Informatie: audiovideo@blavatskyhouse.org

Het Goddelijk Plan, je Goddelijke DNA. 10:10

De Nieuwe Aarde en the First Temple

Een korte inleiding

In deze korte uitleg krijg je een overzicht van de enorme veranderingen die op energetisch en spiritueel vlak er zijn en de gigantische mogelijkheden die je hebt. 

Het Goddelijk Plan is een impuls voor aarde en mensheid die een compleet nieuwe realiteit mogelijk maakt. 

De nieuwe cyclus werd in 2009 al aangekondigd waarin de aarde en de kosmos verloopt.

Sluit de kosmos de meer dan 2 eeuwen durende cyclus af met zijn grootste vuurwerkshow in de vorm van de meest bizarre weersveranderingen ooit die de hele wereld nu meemaakt als gevolg van de heftige zon in cycli 25 die nu over de aarde neerdaalt en bewegen we van begeerte naar intelligentie.

Anderen de schuld geven, toe-eigening zonder maar enig recht, wet en regelgeving, dader/slachtofferrol eigen wil opleggen en controle houden zijn/waren de ingrediënten van de vorige cyclus die langzaam aan het veranderen is.

van Liz Greene 

Maar als we inzicht verwerven in de redenen waarom we ons tot een ander voelen aangetrokken, in wat we met die ander scheppen, en hoe dat ons verandert, krijgen we gereedschap in handen voor meer keus en creativiteit, en minder dwanghandelingen. 

Als een relatie diepgang heeft en gelegenheid tot verandering biedt, zal ze ons vroeg of laat ook pijn doen met name de pijn die wordt veroorzaakt door afstand doen van een oud en versleten zelfbeeld. 

Als wij kunnen inzien dat wij alleen in het lichaam van onze moeder werkelijk kunnen genieten van twee harten die slaan als één, kunnen we onze relaties zowel realistisch als idealistisch benaderen. 

De alchemisten uit de middeleeuwen wisten dat het goud dat zij zochten menselijk goud was, geen metaal. Als wij iets van hun visie kunnen herontdekken voor onszelf, zal dat ons helpen dat grootse en mysterieuze werk te volbrengen: houden van een ander mens. 

De nieuwe Waterman energie is: terug naar oorsprong, authenticiteit, respect voor het individu en moeder aarde zoals: Transformatie, Eenheid, Holisme, Liefde, Acceptatie, Naastenliefde, Compassie, Vrijheid, Vrije wil ervaren. De poort naar ons hart werd hierbij geopend als je geweten had hoe de cyclussen werken en brengen oude hartsverlangens wat zielsverlangens zijn alsnog naar boven en uit zich op alle fronten in onze samenleving. 

Zielsverlangens worden nog steeds ondermijnd door opgelegd gedrag (kindsgedrag)terwijl vrijheid zorgt voor de creatiespiraal die ons allen laat groeien in de wereld voor al wat leeft. Zonder creatiespiraal geen evolutie en herhalen we wat reeds eerder gebeurde is kopieer gedrag.

Fantastisch om eindelijk een Nederlandstalige video te vinden die alle puzzelstukjes op zijn plaats legt. Hartelijk dank voor de uitleg. 

Vraag: Waarom worden we door o.a overheden zo gedwarsboomd om de weg naar de bron te vinden?

Een fijne relatie betekent niet per se dat je iedere dag hand in hand in volledige harmonie door het leven hoeft te gaan. Er zijn echter van die stellen die altijd gelukkig zijn samen en die (onbewust) deze acht dingen doen om dat zo te houden. 

Ze luisteren naar elkaar
Waarmee we bedoelen: echt luisteren wanneer je vraagt hoe zijn dag was. Of het nou gaat over een lastige collega of een existentiële crisis; gelukkige stellen luisteren naar elkaar. Ze leven mee en stellen vragen, al gaat het om de kleinste onbenulligheden.

Maar ze spenderen niet iedere seconde samen
Ook al ben je stapelverliefd; af en toe wat tijd voor jezelf is niet meer dan gezond. Bovendien: een beetje afstand zorgt ervoor dat het verlangen kan groeien. Vooral als die afstand betekent dat je voor de 43ste keer Bridget Jones kan kijken terwijl je een bak ijs leeg lepelt zonder veroordelende ogen.

Ze hebben hun eigen vrienden
Een paar gezamenlijke vrienden hebben is heel gezellig, maar  je eigen vrienden buiten je relatie om houden betekent dat je je onafhankelijkheid houdt. Afhankelijk zijn brengt je namelijk rechtstreeks in de gevarenzone. Bovendien; met je vriendinnen klets je toch een stuk openhartiger zonder je geliefde ernaast.

Ze denken niet over alles hetzelfde
Het gelukkigste stel uit je vriendenkring is het echt niet altijd met elkaar over alles eens. Maar in plaats van het servies naar elkaars hoofd te gooien, nemen ze een stapje terug en verplaatsen ze zichzelf in de ander.

Het respect voor de ander is er altijd
Aretha Franklin had gelijk: gelukkige stellen zijn niet altijd alleen maar gelukkig omdat ze verliefd zijn, maar ook omdat ze zich gerespecteerd voelen. Wanneer je baas, je moeder of zelfs je eigen kinderen je tegenwerken, is er altijd nog je partner die je steunt.

Ze begrijpen de ‘liefdestaal’ van de ander
Iedereen ervaart liefde anders. Voor de een is het iedere ochtend ongevraagd een kopje koffie voor de ander neerzetten, voor de ander zit het ‘m in een lief appje. Ontdek waarmee jij de dag van je partner maakt en doe dat zoveel mogelijk.

Ze sluiten niet alleen compromissen, maar maken ook opofferingen
Laten we eerlijk zijn: niemand wordt écht gelukkig van de eeuwige gulden middenweg. Gelukkige stellen buigen eerder omdat hij bijvoorbeeld veel liever die de nieuwste Star Wars-film wil zien dan jij die Franse arthouse-film.

Ze hebben hun eigen regels
We hebben het al duizend keer gehoord: ga nooit boos naar bed. Maar voor sommige mensen werkt het nou eenmaal beter om ergens een nachtje over te slapen dan meteen alles uit te praten. Waarmee we maar willen zeggen: in veel van die ‘relatieregels’ zit een kern van waarheid, maar bewandel ook je eigen pad.